Bouw jij mee aan de toekomst van jongeren?

Ken je Pythagoras nog? Of Mendeljev? Aus, bei, mit, nach, seit, von, zu? Misschien. Maar je herinnert je zeker nog de fijne lessen, het luisterend oor of de wijze raad van een flink deel leerkrachten en opvoeders uit het secundair.

Dan is dit jouw kans om diezelfde impact op de jongeren van vandaag te hebben. Bouw mee aan hun toekomst en die van jou dankzij Talentmobiliteit Onderwijs. Dat kan als gesubsidieerd of als contractueel medewerker.

Als gesubsidieerd medewerker

Gesubsidieerd medewerker?

Dan maak je de overstap naar de ambtenarij. En daar komt best wat bij kijken. Heb ik het juiste diploma? Kan ik vast benoemd worden? Hoe kan ik mijn ervaring uit de banksector gebruiken? Een aantal vragen en antwoorden op een rijtje...

Komt iedereen hiervoor in aanmerking?

Ja, zolang je het juiste basisdiploma hebt. Wil je ook echt lesgeven, dan heb je een BPB (Bewijs van Pedagogische Bekwaamheid) nodig. Als opvoeder of administratief medewerker heb je dat bewijs in de meeste gevallen niet nodig.

Komt mijn ervaring in de banksector van pas?

Zeker in bepaalde ondersteunende of directiefuncties. Maar het maakt van jou geen leerkracht Economie, Wiskunde of Engels. Een technisch vak als Boekhouding kan dan weer wel, mits goedkeuring door de inspectie.

Hoe zit het met tijdelijke en vaste benoemingen?

Daar gelden dezelfde principes als voor iedereen die in het onderwijs stapt. Je start als tijdelijk medewerker voor onbepaalde of doorlopende duur. Later kan je vast benoemd worden. Ben je 55 of ouder? Dan krijg je voorrang bij vaste benoemingen.

Kan ik het onderwijs combineren met een andere job?

Absoluut. En dat kan zelfs onbeperkt. Wel beschouwen we je job in het onderwijs als je hoofdberoep. Het is bovendien cumuleerbaar met je opzeggingsvergoeding bij de bank.

Hoe wordt mijn loon bepaald?

Volgens een wettelijk barema op basis van je diploma en ambt. Geef je les? Dan spelen het vak, de graad en de onderwijsvorm ook een rol. Ook je bankervaring, wanneer erkend door de inspectie, kan je barema en anciënniteit beïnvloeden.

En wat met mijn pensioen?

Je werkjaren in het onderwijs worden mee opgeteld bij je loopbaanduur. Ben je vast benoemd? Dan heb je naast een werknemerspensioen ook recht op een overheidspensioen.

Als contractueel medewerker

Contractueel medewerker?

Dan neemt de school je in dienst als bediende. Anders gezegd, hetzelfde statuut als dat wat je had in de privésector. Dus geen BPB, geen barema’s, geen diplomavereisten. Je loont wordt bepaald door het schoolbestuur en richt zich daarbij naar wat gebruikelijk is in het onderwijs.

Vacatures

Aan de slag?

Op zoek naar een job in het Katholiek Onderwijs Vlaanderen?

 

Leidinggevend

Onderwijzend

Ondersteunend


Sectorakkoord

 

Download sectorakkoord

 
 

 
 

Wat is TalentBuzz?

Vragen?