Moed. Zelfvertrouwen. Jezelf ontdekken. Of herontdekken. Kansen krijgen en grijpen. Op eigen initiatief of met een duwtje in de rug. Ieder van ons heeft zijn of haar eigen verhaal. Zoals Isabelle, Luc en Kristin. Mensen die zoals jij voor een keuze stonden en de stap hebben gezet. Naar een nieuwe job of een nieuwe omgeving.

 
 
 
Isabelle square.jpg

Isabelle Contreras Guirado

 
 

Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan geruststellen. Het is inderdaad niet gemakkelijk om de stap te zetten naar een andere sector. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Alles wat ik bij de bank leerde, pas ik nu toe in het ziekenhuis. Ik voel me beter in mijn vel, dat merk je gewoon aan me.

Toen ik te horen kreeg dat mijn job zou verdwijnen, werd ik overmand door verschillende emoties. Ik was bang voor de toekomst. Maar tegelijk zag ik ook kansen. Om meer bij de kinderen te zijn. En op een job met meer sociale contacten. Ik heb maar één keer moeten solliciteren. Mijn mooie carrière bij de bank en de ondersteuning met coaching hebben daar zeker bij geholpen.

 
 
Vroeger was de klant koning. Nu is de patiënt koning.
— Isabelle
 

 
 
Gwendoline_square.jpg

Gwendoline Wienen

Door op latere leeftijd de switch te maken, heb ik het gevoel dat ik op een meer mature manier met mijn nieuwe job in het onderwijs omga. En ik heb nu de kans om kinderen de wereld te helpen ontdekken… Dat geeft me enorm veel energie.

Het nieuws dat een groot deel van ons werk enkele jaren later door externen zou gebeuren, sloeg ons met verstomming. Maar ook al was er eerst onzekerheid, ik bleef niet bij de pakken zitten. Ik kon mijn job combineren met een omscholing tot onderwijzeres. Er was enorm veel flexibiliteit langs beide kanten. Ik ben blij dat ik die kans gekregen en gegrepen heb.

 
 
Voor elke deur die dicht gaat, gaat er een nieuwe deur open. Dat is ook echt zo.
— Gwendoline
 
 

 
 
image1.jpeg

Leen Schepers

 
 

Mijn hele loopbaan bij de bank speelde zich af in autoleasing. Daar ontdekte ik mijn talent voor het commerciële. Ik hield van het leven op de baan. Toen ik begon na te denken over wat ik de komende 20 jaar wou doen, wist ik vrij snel dat het als zelfstandige in de horeca zou zijn.

Ik heb meteen open kaart gespeeld en kreeg veel begrip van de bank. Ze waren bijna net zo enthousiast als ik. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn job nog een jaar met plezier heb gedaan en me ondertussen kon voorbereiden op de overstap. Vandaag heb ik mijn eigen zaak. Zelfs al zou het nog fout lopen, ik ben heel blij dat ik het op zijn minst geprobeerd heb.

 
 
Als je met een bepaald idee speelt, moet je ervoor durven gaan.
— Leen
 
 

 
 
IMG_0464_square.jpg

Luc Mombaerts

 
 

33 jaar bij de bank, een hele mooie tijd. Maar met de jaren kon ik minder goed om met de stress die bij de job kwam kijken. Toen leerde ik op onze website Experience@Work kennen. Dat was het gewoon! Werken als klusjesman voor Studio 100 en nog steeds je loon van de bank krijgen. Dat geeft voldoening én zekerheid.

Mijn collega’s schrokken wel toen ik het vertelde. Ze wisten niet eens dat ik handig was. Vandaag zijn er een aantal collega’s die ook een switch overwegen. Ik was de eerste hier en kan het zeker aanbevelen. Ik heb veel minder stress en zet nu tot 16000 stappen per dag. En iedereen vertelt me hoe goed ik er uitzie.

 
 
Ik hoop dit te kunnen blijven doen tot aan mijn pensioen.
— Luc
 

 
 
piano.jpg

Kristin Van Dooren

 
 

Ik heb mijn hele carrière bij de bank gewerkt en had de laatste jaren ook een mooie kaderfunctie. Maar al die tijd zocht ik naar extra zingeving. In 2017 nam ik afscheid van de bank voor een nieuwe wending in mijn leven, als hulpverlener.

Het verbaasde niemand dat ik voor de zorgsector koos. Ik was altijd al geïnteresseerd in het verhaal achter de mensen.

Het was tijd om iets terug te geven aan de maatschappij. Dat lukt me aardig in het woonzorgcentrum waar ik nu werk. Had ik dat niet gedaan, dan zat ik ondertussen misschien thuis met een burn-out. Wanneer ik nu ‘s avonds naar huis ga, laat ik het werk gewoon achter me. Mijn tijd en energie gaan dan naar piano spelen, wandelen of tuinieren.

 
 
Ik blijf gewoon Kristin. Ik ben op zich niet veranderd... maar wel blijer.
— Kristin
 
 

 
 
strand.jpg

Annelies Wybo

 
 

Ik ben de bank ontzettend dankbaar voor de vele mooie jaren. Bij hen heb ik mijn rugzak kunnen vullen. Kon ik altijd nieuwe dingen ontdekken. En ben ik vol vertrouwen in nieuwe avonturen gestapt. Eerst bij de bank, nu op mezelf.

Neen, mijn verhaal gaat niet over weg moeten. Ik kon bij de bank blijven maar vond dat het tijd was voor iets nieuws. Om vooral directe impact te hebben. Die heb ik nu als zelfstandige bij Kessels & Smit. Ik ben meer in harmonie met mezelf. En ook financieel heb ik niet moeten inboeten. Laat dat je dus niet tegenhouden.

 
 
Je moet durven kiezen voor jezelf en voor wie je echt bent.
— Annelies
 

 
 

Mensen denken vaak, ik heb mijn hele leven bij de bank gewerkt, ik kan niets anders. Maar we onderschatten onszelf. Er ligt nog een heel grote wereld voor ons open. Durf die stap te zetten!

De rode draad in mijn loopbaan? Mensen. Zowel bij de bank als bij het Rode Kruis.
— Michaël Dierckx

 
 

Ik ben blij met alles wat ik bij de bank heb geleerd. En voor de kansen die ik er heb gekregen. Toen ik hen vertelde dat ik mijn eigen zaak wou starten, stonden ze daar ook voor open.

 
 
Vroeger had ik een mooie job. Nu heb ik een passie.
— Laurence Meeùs
 

 

Wat is TalentBuzz?

Vragen?