Zit in jou een verpleegkundige of zorgverlener?

Ook jij hebt vast al nood gehad aan hulp van verpleegkundigen en zorgverleners. Voor een ziek kind, bij een ongeval, … Daarbij komt dat onze algemene levensverwachting stijgt. En dus ook de behoefte aan zorg.

Dat biedt kansen. Zie je een compleet nieuwe wending in je leven zitten? En kan je onze hulp daarbij gebruiken? Kies dan voor Talentmobiliteit Zorg.


 
 

Het traject

Je volledige overstap duurt best lang, daar moeten we niet flauw over doen. Want voor deze jobs heb je natuurlijk een specifiek diploma nodig. En een opleiding van 1,5 tot 4 jaar. Een unieke kans waarbij je nieuwe werkgever je al vergoedt tijdens je studies. Ja, je nieuwe werkgever. Want voor je aan het studentenleven (her)begint, gaan we samen op zoek naar je nieuwe job. Een traject van twee keer drie maanden.

Stap 1: Oriëntatie (3 maanden)

Maak kennis met de sector en mogelijke werkgevers. Deze periode start in april 2019.

Er komt een infosessie voor alle medewerkers die zijn ingeschreven voor het traject Talentmobiliteit en die interesse hebben voor de zorgsector. Daar zal alle praktische informatie worden gegeven over dit traject en over het programma van het Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten (IFG).

Wanneer? 19 juni 2019 (van 10 tot 12 uur in het Nederlands, van 13 tot 15 uur in het Frans)

Waar? Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten (IFG), Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel

Praat hier gerust over met je coach. Inschrijven kan via christine.vandam@fe-bi.org .  

Ben je overtuigd van je keuze? Dan neem je aan het einde van fase 1 deel aan selectie- en medische vaardigheidstests.

Stap 2: Voorbereiding (3 maanden)

Werkgever gevonden en tests positief? Dan kan je stilaan terug naar school (inschrijving in juli 2019). Best een grote stap. Die bereid je de komende drie maanden samen met je coach voor.

In september 2019 start je dan als student én als loontrekkende bij je nieuwe werkgever. Al zeker gedurende heel je opleiding.


 
 

Wat mag je van de job verwachten?

Enorm veel voldoening en menselijk contact. Iedere dag weer bedanken mensen je voor je goede zorgen. Dankzij je empathie, communicatievermogen en doe-mentaliteit. En dat voor een zeker loon, flexibele uren en een job vol groeimogelijkheden.


Het inschrijvingsformulier kan je verkrijgen via je coach en dien je samen in te vullen.


 
 

Mogelijke beroepen in de zorgsector:

Word verpleegkundige

Word zorgkundige

 

Sectorakkoord

Download sectorakkoord

 

Deelnemende werkgevers in het kader van het sectorakkoord

Bekijk lijst werkgevers

 

 
 

Wat is TalentBuzz?

Vragen?